Boek: De Dealingroom

Verplicht studiemateriaal van de FiMa-opleiding is het boek De Dealingroom van auteur Tony Illis.

Samenvatting:

In de jaren na de kredietcrisis hebben financiële instellingen het nieuws gedomineerd en vaak op negatieve wijze. De oorzaak van de kredietcrisis lag, zoals inmiddels bekend, niet in de reguliere, traditionele dienstverlening van banken, maar lag in het trading-bedrijf (het voor eigen rekening handelen in complexe financiële producten.

De Dealingroom is het eerste en enige boek dat inzicht geeft in hoe banken en hedgefunds precies hun geld verdienen met de handel in deze complexe producten.

Het boek behandelt alle producten, processen en tradingstrategieën. Deze strategieën worden bekeken vanuit de optiek van de handelaar en niet vanuit de klant aan wie het product is verkocht.

In dit boek legt Tony Illis begrijpelijk uit hoe- en op welke manier banken hun winst maken. Leer deze strategieën op eenvoudige wijze.

Tony Illis heeft vijf jaar voor internationaal hedgefonds IMC gewerkt als equity derivatenhandelaar op de beursvloer. Daarna is Tony hoofd van de Equity Derivaten desk geweest van RDT, een dochteronderneming van Fortis Bank. Momenteel is Illis partner bij Seventrees, een in financiële markten gespecialiseerd consultancybedrijf.

Auteur: Tony Illis
Aantal pagina’s: 450
Afmetingen: 24 cm x 17 cm x 2,4 cm
Bindwijze: Paperback
Druk: Tweede druk
Datum uitgave: December 2022
Illustraties: Voorzien van Illustraties
Uitgever: Brave New Books
Taal: De Dealingroom is zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar.
ISBN: 9789464483154

Prijs: €59,99

Cover van het boek De Dealingroom