Training Advanced Financial Markets Practitioner

Maximaliseer je talenten in de complexe wereld van financiën met onze training “Advanced Financial Markets Practitioner”. Deze uitgebreide cursus is ontworpen voor doorgewinterde financiële professionals die hun expertise in geavanceerde financiële instrumenten en strategieën willen verdiepen.

Niveau 1:

  • NIBE Financial Markets
  • Certificering door NIBE/NCOI

Niveau 2:

  • Financial Markets Professional (FiMa)
  • Certificering door Universiteit of Amsterdam

Niveau 3:

  • Advanced Financial Markets Practitioner (AFMP)
  • Certificering door TLM Academy

Let op:
Deze AFMP training is een level 3 training. Om deel te nemen aan de training is een wereldwijde FiMa-certificering en/of registratie in het FiMa-register van de Universiteit van Amsterdam vereist.

Belangrijke onderwerpen

1. Geavanceerde handelsfinanciering
Beheers de complexiteiten van handelsfinanciering, inclusief Open Account Trading (OAT), Betaling Vooraf (PIA), Documentaire Kredieten (DC), Letter of Credit (LC), Uitgestelde Betalings Letter of Credit (DPLC) en Acceptatie/Termijn Letter of Credit (ATLC).

2. Hedging in handelsfinanciering
Leer de cruciale vaardigheden van hedging in handelsfinanciering met behulp van FX Forwards, Valutaopties en Credit Default Swaps. Begrijp de nuances van Forfaiting, Factoring en verschillende LC-varianten.

3. Geavanceerde optiestrategieën
Verken geavanceerde optiestrategieën zoals Spreads, Backspreads, Straddles, Strangles, Butterflies, Condors, Ladders, Boxes en Collars.

4. Exotische opties
Duik in exotische opties en hun prijsmodellen, waaronder Delta Cash, Gamma Cash en complexe optietypes zoals Bermudan, Himalayan, Aziatische, Barrier, Chooser, Lookback, Digitale en Cliquet opties.

5. Geavanceerde swaps
Verkrijg expertise in Best-of & Worst-of concepten, Swaptions, Cap Floors, Asset Swaps en First to Default Swaps.

6. Tokenisatie
Duik in het vooruitstrevende veld van financiële tokenisatie, met nieuwe manieren om activa te digitaliseren.

7. Proefexamen
Bereid je goed voor op het examen, met een proefexamen. Dit examen bevat voormalige examenvragen en gedetailleerde antwoorden.

8. Certificeringsexamen
Sluit de training af met een intensief 2 uur durend eindexamen. Ontvang resultaten binnen een uur.  Als je bent geslaagd, ontvang je het certificaat Advanced Financial Markets Practitioner.

Inschrijven

Registeer direct voor de training Advanced Financial Markets Practitioner

Details training Advanced Financial Markets Practitioner

De training wordt aangeboden in een flexibel online formaat, wat tegemoetkomt aan de veeleisende agenda’s van financiële professionals. Op verzoek kan de training ook intern bij je bedrijf worden verzorgd.
De training bestaat uit 8 modules van elk drie uur.

Instructeurs
Onze trainers zijn professionals in de industrie met jarenlange praktische ervaring op de financiële markten, toegewijd aan het leveren van onderwijs van het hoogste niveau.

Certificering
Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat dat jouw gevorderde kennis en vaardigheden op de financiële markten erkent.

Til je carrière naar een hoger niveau met onze training “Advanced Financial Markets Practitioner”. Of je nu je capaciteiten in handelsfinanciering wilt verbeteren, complexe derivaten wilt beheersen of een leidende rol wilt spelen in de digitale transformatie van activa, deze training is jouw mogelijkheid om te groeien in de snel evoluerende financiële industrie

Vergroot ook je marktwaarde en schrijf je in voor de training Advanced Financial Markets Practitioner